Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/anemia.org.pl/includes/menu.inc).

Spożytkuj mięso z zupy aby skomponować przesmaczny klasyczny posiłek dla swoich krewnych!

  • Posted on: 1 October 2019
  • By: addmean
Każdej pani domu leży na sercu by jej bliscy chodzili najedzeni i zadowoleni, czytając przepisy na dania główne wyłania te, które będą smakować wszystkim domownikom. Gwiazdą wśród dań, które wszystkim odpowiadają są krokiety z mięsem, tak chętnie podawane na wielu familijnych okolicznościach.


naleśnik
Author: Heather
Source: http://www.flickr.com
Zrób przepyszne krokiety z mięsem w których rozkochają się Twoi krewni

Jeśli zostało Ci się mięso z warzenia zupy i nie masz koncepcji jak je spożytkować, przyrządzenie z niego krokietów będzie idealnym rozwiązaniem w tej sytuacji! Wymagane produkty to: mięso drobiowe i kiszona kapusta wymagane do farszu, kolejnie 0,5 l mleka, 0,5 l niegazowanej wody, 2 jajka, 400 g mąki pszennej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, olej - na ciasto. Dodatkowo do późniejszego obtoczenia naleśników będą potrzebne 2 jaja i bułka tarta. Więcej tutaj.

Sposób przygotowania

Author: Martin Cooper
Source: http://www.flickr.com
Zaczynając od nadzienia: gotowe mięso należy posiekać - można do tego celu wykorzystać malaksera bądź zrobić to ręcznie. Następnie pora na kapustę kiszoną - należy ją ugotować do czasu aż będzie miękka. W czasie gotowania powinno się przyprawić ją liściem laurowym i zielem angielskim, które po skończeniu gotowania trzeba z niej usunąć. Gdy już się ugotuje odcedzamy wodę i kładziemy do ostudzenia. W między czasie kroimy cebulę i dusimy. Całość mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Mamy gotowy farsz, pora na placki. Mleko, wodę, jajka, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Mocno rozgrzewamy patelnię i próbujemy zrobić wąskie naleśniki. Gdy mamy już nadzienie i naleśniki, kolej na scalenie ich w całość. Na rozwinięty naleśnik nakładamy farsz zajmując tylko górny fragment naleśnika, lekko zwijamy po czym składamy boki naleśnika, tak aby nadzienie nie wypadało, kiedy mamy już zabezpieczone krawędzie możemy zwinąć naszego krokieta w całości.
Następnie maczamy krokiety w jajku i bułce tartej i wrzucamy na patelni. Przysmażamy je według własnych upodobań - na złociście lub bardziej przyrumieniamy co da kolor brązowy. Krokiety z mięsem nie istnieją bez barszczu czerwonego, ugotuj w takim wypadku barszcz, który stanie się znakomitym dopełnieniem przyrządzonego dania. Barszcz możemy ugotować samemu lub skorzystać z kupnych zupek. Teraz zostaje już jedynie zasiąść z rodziną przy stole i cieszyć się jedzeniem!