Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /var/www/vhosts/anemia.org.pl/includes/menu.inc).

Bardzo duże zmiany w domowych kulinariach, czyli co obecnie spożywają Polacy

  • Posted on: 10 November 2019
  • By: addmean
Zwyczajna, tłusta i ciężkostrawna polska kuchnia powoli odchodzi do przeszłości. Zaczynamy w dużej części stosować wcześniej nieznane produkty, gotujemy potrawy, których nie przyrządzały kiedyś babki.
fotografijka - ubrania
Author: Arek Olek
Source: http://www.flickr.com
Dobrze nam znane pierogi, pyzy i różnego typu kluski coraz rzadziej goszczą na polskich stołach. Chcemy gotować w zgodzie z naturą, sięgamy po nowe, wcześniej nam nieznane produkty (czytaj dalej na tej stronie). Jest to w dużej mierze powiązane ze wzrostem zamożności, ale także z łatwością ,jeśli chodzi o zwiedzanie różnych zakątków naszego kraju. Dzięki odwiedzaniu różnych krajów poznajemy nowe smaki, które chcemy przenieść do swojej kuchni. Coraz częściej także próbujemy gotować zdrowo, zastępując zwyczajne produkty bardziej zdrowymi. Wiele pań domu stara się tak naprawdę eliminować jajka kurze i sięga po bardziej zdrowe jajka przepiórcze. Jeśli porównamy je do jaj kurzych, okaże się, że jajka przepiórcze zawierają o wiele więcej koniecznych nam składników odżywczych.

Bez strachu - zobacz link, który kieruje do analogicznej witryny. Odnajdziesz na niej przykuwające wzrok posty w kontekście do rozpatrywanego tu tematu.

W wyszukiwaniu interesujących smaków najczęściej sięgamy do kuchni Bliskiego Wschodu. Ważnym składnikiem jest tam pasta tahini. Chętnie kupowana pasta tahini robiona jest z nasion sezamu.



Osoby, które pragną zdrowo się odżywiać najchętniej zamieniają biały ryż na ryż brązowy. Popularny ryż brązowy to cenne źródło wielu składników odżywczych, w tym między innymi witamin. Składników tych nie jesteśmy w stanie znaleźć w białym ryżu., który jest starannie oczyszczany zanim trafi na półki sklepowe, a później na nasze talerze oraz stoły. Brązowy ryż, który dostarcza wielu składników mineralnych i witamin należy podawać oczywiście dzieciom, którym te witaminy są niezbędne w większych ilościach. Co jakiś czas będziemy w stanie jednak pozwolić na troszkę kulinarnego szaleństwa i podać bądź ugotować coś co ma mało wspólnego ze zdrowym daniem, ale przepysznego - . Z pewnością taką smaczną, aczkolwiek niezdrową przekąską będą czekolady Wedel.

Intryguje Cię ta problematyka? Kliknij ten odnośnik oraz zobacz, jak podchodzi do tego zagadnienia inny autor w treści (http://rehaexpert.pl/) swego artykułu.

Chętnie kupowane czekolady Wedel popularne są w Polsce już od naprawdę dawna. Zawsze uchodziły i nadal uchodzą za wyroby czekoladowe o najwyższej jakości. Oczywiście więc nic się nie stanie, jeśli czasami będziemy sięgali po kilka kostek wedlowskiej czekolady, czy przyrządzimy z ich dodatkiem przepyszny suflet czekoladowy. Istotnym jest, aby nie zjadać zbyt dużo czekolady.